Medzinárodný maliarsky plenér ukončia vernisážou

10.08.2010 Prešov

Veľký Šariš 10. augusta (TASR) – Vernisážou obrazov sa 12. augusta končí medzinárodný maliarsky plenér, ktorý od 5. augusta prebieha vo Veľkom Šariši.
Ako informovala TASR riaditeľka Kultúrno-informačného centra Veľký Šariš Iveta Hurná, podujatie, ktoré tento rok nesie názov Šarišská krajina, organizujú už deviatykrát sa zúčastňuje sa na ňom osem výtvarníkov zo Slovenska, Poľska, Ukrajiny a Švédska.
\"Umelci v týchto dňoch pretavujú svoj talent a energiu do obrazov, ktoré budú do konca augusta 2010 vystavené v Mestskom múzeu a galérii vo Veľkom Šariši. Niektoré z nich si budú môcť milovníci výtvarného umenia zakúpiť priamo na predajnej vernisáži, \" povedala Hurná. Dodala, že dve práce od každého účastníka plenéru sa stanú majetkom galérie.
Návštevníci si budú môcť prezrieť diela poľských autorov Bogusza Salwinského, jeho syna Konrada, Tadeusza Marszalka, Borisa Kuzmu z Ukrajiny, slovenských zástupcov Jaroslava Onda, Jána Kuchtu a Rudolfa Rabatina. Jedinou zástupkyňou nežného pohlavia je švédska výtvarníčka Catlin Schlosser Boross, ktorá sa okrem kresby a maľby venuje aj keramickej výrobe a práci v oblasti dizajnu, hračiek a šperkov. Počas slávnostného otvorenia výstavy sa návštevníkom predstaví prešovská džezová zostava AMC Trio.
Organizátormi podujatia sú Kultúrno-informačné centrum Veľký Šariš, Mestské múzeum a galéria a tamojšia radnica. Odbornú garanciu nad plenérom prevzal vysokoškolský pedagóg z Prešovskej univerzity Jaroslav Ondo. Vernisáž sa začína 12. augusta o 17. hodine.
 

Vyberte región

mark